Koliko god željeli s vremena na vrijeme malo promijeniti uređenje doma, odustanemo i od same pomisli na potencijalne troškove koje takvi zahvat iziskuju. No uz malo mašte i kreativnih ideja, bez rušenja zidova i nepotrebnih troškova, moguće je osvježiti prostor i iskoristiti najbolje od onog što imamo.

Kombinirajte i slažite različite predmete sa sličnim detaljima
Iako vaše prijateljice imaju različite osobnosti, kao grupa se odlično slažete. Na sličan način pokušajte kombinirati i stolice u blagovaonici. Neka svaka bude jedinstvena, ali se potrudite kombinirati ih u jednu skladnu cjelinu. Neka tako recimo sve budu u svijetlim bojama, slične veličine i tankim drvenim nogama.

Poigrajte se bojama u neutralnoj okolini
Prostoriju s neutralno obojenim zidovima i svijetlim namještajem osvježite detaljima u jarkim bojama, vazama, prekrivačem, jastucima i umjetničkim slikama. Ne trebate kupovati ništa novo, dobro pregledajte što imate kod kuće i grupirajte određene predmete u boji koju želite istaknuti u toj prostoriji. Sigurno ćete pronaći nekoliko detalja u željenim nijansama.

Poruke, fotografije, postere izložite na ploči za crtanje s kredom
Stara magnetna ploča po kojoj se može crtati kredom, a s kojom ni sami ne znate što biste, savršeno će poslužiti kao platno na kojem ćete izložiti sitnice koje su vam prirasle srcu i podsjetiti se na neke drage trenutke. Umjesto magnetne, možete, naravno, koristiti i običnu ploču od pluta, no jedino je važno da sve te sitnice poredate simetrično, a ne ležerno razbacano po ploči.

Hrabro kombinirajte
Dubinu i kontrast najlakše ćete postići ako se odmaknete od estetike u kojoj se sve savršeno slaže jedno s drugim. Kombinirajte predmete iz setova koje imate u različitim prostorijama kako biste stvorili zanimljive kombinacije. Stara stolica koju ste gurnuli u spavaću sobu, različite umjetničke slike, fotelja koju ste dovukli iz bakinog stana mogu stvoriti eklektičan kutak koji sigurno neće djelovati sterilno kao da je iz kataloga.

Predmete za koje ste sentimentalno vezani pretvorite u slatke ukrase
Prije nego što se bacite na osvježenje prostora, svakako se riješite stvari koje vam nisu potrebne i za koje ni s najboljom voljom ne možete pronaći mjesto. No ako se nekih stvari ipak ne možete riješiti, uglavnom iz sentimentalnih razloga, razmislite kako biste ih mogli iskoristiti u uređenju prostora. Uzmite primjerice pet, šest starih knjiga i zakopčajte ih starim remenom kojeg se nikako ne možete riješiti i dobit ćete prekrasan modni dodatak.

Osvježite prostor dječjim figuricama
Uska polica na koju zapravo možete malo staviti sjajno je mjesto na kojem možete izložiti svoju kolekciju tričarija koju ste godinama kao klinci skupljali. Bilo da se radi o pez-kutijicama, prvoj seriji štrumpfova ili squinkiesima vaše princeze, otkačena kolekcija osvježit će prostor na zabavan i otkačen način.

Spustite uzglavlje kreveta
Kako biste stvorili dojam višeg stropa i prostranije sobe, dizajneri savjetuju da spustite visinu uzglavlja na krevetu ili ga u potpunosti uklonite. Na taj način će se otvoriti prostor. U tom slučaju, morat ćete na zidu iza uzglavlja minimalizirati količinu fotografija i slika.
(DobreVijesti.info/Tportal.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy